Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie Reizen - Klank en Energie

Coaches tijdens de reis

 

Annoesjka Graaf (fotografie)

Van kleins af aan kijk ik naar de wereld om mij heen in plaatjes. Met mijn familie heb ik als jong kind de wereld over gezworven. De herinneringen en sfeer van die andere wereld heb ik vastgelegd als foto's in mijn hoofd. Daar is de intense beleving van sfeer en kleur ontstaan. Op latere leeftijd ben ik beelden met een camera gaan vastleggen en vanaf 2015 heb ik van mijn passie mijn beroep gemaakt.

 

Reizen en het verlangen om nieuwe plekken te ontdekken zit door mijn bloed. Het liefst dwaal ik door de zijstraatjes die me leiden naar de verborgen pareltjes. Sfeer, de puurheidvan mensen, mooie dingen en kleuren raken mij en zijn de grote inspiratiebron voor mijn foto's.

 

Naast het vastleggen van beelden die er al zijn, creëer ik ook graag beelden die er nog niet zijn. Door styling, de juiste sfeer en locatie erbij te zoeken. Mensen helpen zich mooi en comfortabel te voelen voor de camera. Daar kan ik veel van mijn creativitiet en liefde in mensen kwijt. Dit maakt me blij.

 

www.noesjmoments.nl

 "Life is about moments, don't wait for them, create them. Let me take you there"

Annoesjka Graaf

 

 

 

Gertrude van Everdingen (muziek)

Ik heb Annoesjka leren kennen in 2010 tijden een zeilcruise in Turkije waar ik met samen met mijn dochter was. Sindsdien delen we veel verhalen, beelden en gezelligheid. Zer is o.a. vaak meegeweest als deelnemer en fotografe toen ik de zeilcruise Klank en Energie organiseerde met Larry Meenk. Larry stopt ermee en het was zo vanzelfsprekend om de Klank en Energie reis nu aan te vullen met de fotografie van Annoesjka. Echt iets om naar uit te kijken!

 

Ik ben zelf van jongs af aan opgegroeid met muziek. Zingen met mijn vader waarbij hij zong en gitaar speelde bracht veel gezelligheid en plezier bij ons thuis net als bij mijn oma en tantes die ook allemaal een instrument bespeelden / spelen. In mijn jeugd is daar het zaadje gepland, het gevoel van blij worden van samen spelen en zingen. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo en ik geef het graag weer door aan mijn kinderen, vrienden, deelnemers van workshops en koren, studenten en koorleden. Naast het spelen en zingen van bestaande muziek houd ik enorm van het creëren van iets nieuws in het moment. Denk daarbij aan circle songs of een bestaand lied waar we ineens iets nieuws aan toevoegen via improvisatie waardoor het een heel ander nummer wordt en deelnemers ineens eigenaar worden van datgene wat daar ontstaat. 
Ik ben werkzaam als muzikant (zang - piano - songwriter - vocal bandleider), conservatoriumdocent Codarts in Rotterdam, coach en inspirator. Ooit afgestudeerd met een Bachelor Piano met bijvak zang en Bachelor Schoolmuziek (KC Den Haag). In 2018 heb ik de Master “Rhythmic Choir Leading” afgerond aan The Royal Academy of Music Aalborg/Aarhus in Denemarken. Hier heb ik mij kunnen specialiseren volgens de methode “Intelligent Choir” en daarbinnen “Vocal Painting” van Jim Daus Hjernoe. Een innovatieve manier om zangers tools aan te bieden om mede eigenaar te worden van de muziek d.m.v. improvisatie in het moment i.t.t. de dirigent volgen en zingen wat er staat geschreven. 

In 1997 startte ik met onderzoek naar verstoringen bij mensen ten gevolge van overbelasting van het zenuwcentrum door een overvloed aan prikkels. Ik ben bij diverse mensen in de leer gegaan en heb mijzelf energetisch werk, aura- en chakraleer, soundhealing en mantra zingen eigen gemaakt. Werken met Klank en Energie is voor mij vanaf dat moment de basis geworden van alles en iedereen waar ik mee werk. "Ik word zo blij van zingen" is het thema bij mijn buurtkoor. We zingen alleen songs waar iedereen blij van wordt. Ik zie dat op een andere manier terug bij workshops en in de gezichten van de deelnemers na het mantra zingen. Iedereen is via de melodiën en betekenis van de mantrateksten "op reis gegaan" waardoor er een diepe beleving ontstaat vanuit het hart waardoor het hoofd even stil is geworden en iedereen volledig ontspannen met elkaar verbonden is. Na afloop een serene rust, mensen zijn echt tot zichzelf gekomen, echt heel mooi.

Ik zing met Vocal Group Seacret, werk met tieners, conservatorium studenten, koren en wordt regelmatig uitgenodigd om bij speciale vieringen de muziek te verzorgen (o.a. Vredesbeurs Den Haag, jubileum, herdenking etc.).
 Samen zingen levert "Klank en Energie"

Gertrude van EverdingenKlik hier voor een sfeerimpressie en bekijk alle foto's welke gemaakt tijdens onze reizen.