Klank en Energie
 

Een mens bestaat voor 72% uit water. Luisteren naar muziek en muziek maken beïnvloed het water in je lichaam. De trillingen van muziek en woorden die door de lucht worden overgebracht, raken het water meer dan ieder ander element. Is er een manier om deze theorie te bewijzen? Jazeker.

Foto’s van kristallen zijn bijzonder doeltreffend als methode om het effect van muziek en woorden op water te laten zien. Masuru Emoto deed onderzoek naar water. Zie YouTube “Consciousness and Water”. Je kunt er ook over lezen in het stuk “Worden wij opgetrild” van Willem Glaudemans, kijk op www.willemglaudemans.nl.

 

Wat kan ik voor je betekenen?

Ik laat mij leiden door mijn vakkennis in combinatie met mijn intuïtie welke ingegeven wordt door helder weten en helder horen.


Ik kan je een weg laten bewandelen via adem, ritme, toon, beweging en verbeelding en je daarmee de wonderen laten zien in de enorme ruimte van rust, inspiratie, expressie en manifestatie. Het zijn grote woorden maar ik heb er geen andere woorden voor. Lees vooral de reacties van deelnemers in het gastenboek, zij schrijven dit ook vanuit hun hart.

Ik maak gebruik van visualisatie oefeningen, technieken en songs die je dit gevoel kunnen geven. Muziek is namelijk een krachtig medicijn en een bron van heling en inspiratie en het stimuleert innerlijk evenwicht, groei en ontwikkeling.

Dat muziek daarnaast ook de innerlijke balans kan verstoren zelf ziek kan maken heb ik in 1997 aan den lijve ondervonden. Dit is het keerpunt in mijn leven geweest waar ik mijzelf opnieuw moest uitvinden in de muziek omdat ik geen prikkels meer kon verdragen, als musicus zowat het ergste wat je kan overkomen. De helende stem was het eerste wat mij toen weer een beetje terug bracht in mijn vak. Ik heb mij daarna verder laten inspireren door o.a. Don Cambell, Mario Coradini, Loucas van den Berg, Mieke de Vrij, Tijn Touber, Willemijn en Bonnie Bessem van het LevensCollege, Rhiannon, Mieke Vullink, Shri Shri Ravi Shankar.
Ik ervaar 1997 achteraf gezien als een grote reset waarbij er nieuwe verbindingen tot stand kwamen. Sindsdien vaar ik op mijn intuïtie waarbij ik veelal helderhorend 'ingegeven' krijg welke kant ik op kan gaan. 

Zingen met mijn Vocal Group Seacret

Leuk je te ontmoeten op één van de Mantra avonden, workshops of zeilreizen


Gertrude van EverdingenGertrude van Everdingen - Klank en Energie Gertrude van Everdingen - Klank en Energie Gertrude van Everdingen - Klank en Energie